Biserica "Duminica Sfintilor Romani"


Duminica Sfintilor Romani
      Parohia Vulcan Centru Vechi, Hramul "Nasterea Maicii Domnului" - "Duminica Sfintilor Romani", preot fiind Pr. Zgârcea Mănăsuc, telefon 0786/051649 sau 0762/606125 Filia: Dealul Babii.
      "In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, s-a pus temelia acestei biserici intru cinstea si pomenirea Nasterii Maicii Domnului si a Sfintilor Romani, sub arhipastorirea Preasfintitului Gurie Georgiu, episcop al Devei si Hunedoarei, ctitor fiind dl. Marin Coltescu cu familia, in anul 2010, luna iunie, ziua 24 de la Nasterea dupa trup a lui Dumnezeu-Cuvantul".
      La initiativa parintelui Manasuc Zgarcea, cu binecuvantarea PS. Gurie, Episcop al Devei si Hunedoarei, cu contributia crestinilor din Vulcan si cu ajutorul Lui Dumnezeu, la 26 noiembrie 2011, a fost sfintit paraclisul cu hramul Sfintii Romani.       Slujba de sfintire a fost oficiata de Preasfintitul Episcop Gurie Georgiu al Devei si Hunedoarei, de Preasfintitul Siluan, Episcopul crestinilor ortodocsi din Ungaria, si de un sobor de preoti.
      Constructia acestui lacas de cult, atat de importanta pentru crestinii din Vulcan, s-a dovedit un prilej pentru impreuna lucrarea celor cu sufletul bun si cu inima curata. Ajutorul cel mai important a venit de la Dumnezeu pentru ca, asa cum spune Scriptura: "De n-ar zidi Domnul casa, in zadar s-ar osteni cei ce o zidesc; de n-ar pazi Domnul cetatea, in zadar ar priveghea cel ce o pazeste" (Psalmul 126,1). Noi toti suntem simpli lucratori la casa lui Dumnezeu, El zideste prin noi!
      Acest paraclis face parte din complexul viitoare biserici cu hramul "Nasterea Maicii Domnului". Puteti fi alaturi prin orice donatii si sponsorizari

Pentru programul liturgic, va rog accesati: pagina oficiala.

Multumiri: Parohia Sfintii Romani Vulcan
Ziarul Vaii Jiului
Parohia Ortodoxa Romana Centrul Vechi – Vulcan
Galerie foto:

Duminica Sfintilor Romani Duminica Sfintilor Romani Duminica Sfintilor Romani Duminica Sfintilor Romani Duminica Sfintilor Romani Duminica Sfintilor Romani Duminica Sfintilor Romani Duminica Sfintilor Romani