Paraclisul
"Acoperamantul Maicii Domnului"Acoperamantul Maicii Domnului
      La Petrosani, in ziua de 21 noiembrie 2011 s-a savarsit sluba de tarnosire a Paraclisului cu hramul "Acoperamantul Maicii Domnului", unde se vor oficia slujbele pana la finalizarea catedralei. Paraclisul, aflat in vecinatatea Hotelului "Petrosani", face parte din Complexul viitoarei Catedrale "Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul" care se va ridica in centrul municipiului Petrosani, langa Parcul "Carol Schreter". Prea Sfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, protopopul Pogan si un sobor de preoti din Petrosani si Pui s-au alaturat preotului paroh Gabriel Bulf la oficierea slujbei.
      Paraclisul Catedralei "Sfantul Prooroc Ilie" are o suprafata construita de 56,68 mp si o inaltime de 11,50 m. Este placat cu piatra naturala, tamplaria este din lemn baituit stejar afumat iar invelitoarea e din tabla de cupru. Pictura interioara a fost realizata de devotatul si harazitul pictor Curtean P. Petru si fiii sai.
      Preot paroh al acestui sfant lacas este Pr. Gabriel Bulf, telefon: 0729080080 si 0722137727.

Sursa: Cavantul Parohial
Galerie foto:

Acoperamantul Maicii Domnului Petrosani Acoperamantul Maicii Domnului Petrosani Acoperamantul Maicii Domnului Petrosani Acoperamantul Maicii Domnului Petrosani Acoperamantul Maicii Domnului Petrosani Acoperamantul Maicii Domnului Petrosani Acoperamantul Maicii Domnului Petrosani